Wat kosten zonnepanelen?

Investeren in zonnepanelen levert geld op vanaf de dag van installatie. U bespaart namelijk direct op uw energierekening. Het rendement op zonnepanelen is op dit moment vele malen hoger dan op een spaarrekening. In ongeveer 6 jaar kunt u de investering terugverdienen. Daarna bespaart u honderden euro’s per jaar op uw energierekening. U houdt dus veel geld over om andere dingen te kunnen doen. Ieder dak is anders. Een paneel voor het ene dak, hoeft niet het meest rendabele te zijn voor een ander dak. Laat u adviseren door één van onze specialisten wat in uw situatie de meest ideale optie is.

Bij de aanschaf van zonnepanelen gaat het niet alleen om de prijs van de panelen zelf. Bijkomende kosten zijn: de omvormer, de bekabeling en de installatie. Alles wordt apart aangegeven in de offerte. Mocht het nodig zijn, dat uw meterkast aangepast dient te worden, dan zullen de kosten ook apart geoffreerd worden, zodat u altijd kunt zien waar u aan toe bent.

Rekenvoorbeeld

Een gemiddeld huishouden verbruikt ca. 4500 kW per jaar.

U plaatst ca. 10 zonnepanelen op uw dak met alle benodigde kosten.

Vanaf dag 1 na plaatsing bespaart u al op uw energierekening.

U vraagt direct na aanschaf de btw terug, ongeveer een paar honderd euro.

Na ca. 6 jaar heeft u de installatie terugverdiend en wordt er jaarlijks honderden euro’s bespaard.

Panelen hebben na 20 jaar nog een rendement van 80%
Naast dat u goed bezig bent voor het behoud van de wereld, bespaart u veel geld in uw eigen portemonnee.

Toelichting prijs zonnepanelen

Het is mogelijk om de btw op uw zonnepanelen terug te krijgen. Dat levert al snel honderden euro’s voordeel op.
U krijgt van ons een handleiding hoe de btw terug te vragen.

De opgewekte energie door uw panelen hangt van een aantal factoren af: de dakhelling, zonrichting en mate van schaduw zijn bepalend, maar uiteraard ook het aantal zonuren die dag. Op een app op uw telefoon, kunt u eenvoudig volgen hoeveel energie er daadwerkelijk wordt opgewekt.